Madopskrifter af Kenneth Estrup

ELG Gryde, langtidsbrasseret.
4 personer, eller 2 personer til 2 dage.

(c) Kenneth Estrup

Du skal bruge en "kogeso" i ler eller som her i støbejern (Carl Victor)

Ingredienser

800-1000 gram Elg kød, lårtunge
4 skiver bacon i skiver, skåret i mindre stykker
4 fed hvidløg
2 pastinakker
2 porre
2 rødløg
3 gulerødder
2 rødbeder
6-10 knuste enebær
1 glas perleløg, skal først i den sidste time
25 gr smør
salt/peber, 1 tsk af hver.
3 dl boullion, grøntsags eller okse
2 dl rødvin
1.5 kg kartofler, store til mos

Tænd ovnen på 120 grader, med en rist nederst.

Smelt smørret i kogesoen, vend kødet på alle sider, så det får noget "kant".
Tag kødet og rist baconen, tag baconen op.
Knus hvidløgene, rens porrerne og snit dem fint i skiver ( 0,5 cm ),
skræl pastinakker, rødbeder og gulerødder, snit dem alle i fine skiver.
Knus enebærrene med den flade side af kniven. Hvidløgs feddene laves på
samme måde. Rødløgene pilles og skæres i kvarte både.

Læg alle grøntsager i bunden af Kogesoen, herefter kødet oven på.
Derefter boullionen og rødvinen henover, husk peber og salt.

Læg låg på kogesoen, sæt den i ovnen ved 150 grader, de næste 5 timer.
Hver time kan man med med suppe øse lige hælde væsken fra bunden over
kødet som, skal stå længe inden det er klar.

Til serveringen klargøres kartoffelmos, med mælk og lidt smør ( det giver den "søde" smag )
 

2012-01-13 Kenneth Estrup (c)

Andre "Vilde" opskrifter finder du på: http://asjf.dk/opskrifter.htm